IMG_20220414_195953

Wie we zijn

Nieuw en toch met een rijke historie: de Baptistengemeente Hengelo.

Op 1 september 2016 zijn de baptistengemeenten Hengelo Centrum en Hengelo ’t Venster samen gegaan. Twee gemeenten worden één rondom een nieuwe visie voor de toekomst:

“Gastvrij, dichtbij en krachtig in dagelijks geloof – zo willen wij Jezus Christus volgen”.

Het nieuwe is niet alleen dat er twee kerken fuseren, het is ook dat we ons opnieuw bezonnen hebben op wat het betekent om christen te zijn in de 21e eeuw. Wat je gelooft, wat je beweegt, hoe je je persoonlijke relatie met Jezus Christus in praktijk brengt in je dagelijks leven. Leven is leren, leren is leven – dat is ook iets dat je samen doet en viert en waarin je elkaar stimuleert en draagt. Dàt is voor ons de kern van gemeente zijn. En dat kan op heel verschillende manieren. In de zondagse viering, in doordeweekse ontmoetingen, in persoonlijke contacten. Voor en met elkaar. Voor en met mensen in de omgeving waar je woont, werkt en kerkt. Wij zijn een gemeente middenin de samenleving…

… met een rijke historie. Want de gemeente is ontstaan in 1919 aan de Jacob Catsstraat 36. Het kerkgebouw werd uiteindelijk met eigen handen en middelen gebouwd. In de jaren vijftig en zestig was de gemeente zo gegroeid dat men niet meer in het gebouw paste. Met de uitbreiding van de stad Hengelo besloot men om een dochtergemeente te starten aan de Oldenzaalsestraat 260. Dat werd de Baptistengemeente Hengelo ’t Venster. Vanwege die benaming kreeg de moedergemeente de naam Baptistengemeente Hengelo Centrum.

Anno 2016, komen beide gemeenten weer samen. Dat gebeurde al met grote regelmaat, in de periode 2014-2016 is de bundeling van krachten stap voor stap voorbereid. De samengevoegde gemeente krijgt een vernieuwd gebouw: de Oldenzaalsestraat 260 is omgetoverd in een eigentijds en multifunctioneel gebouw, dat we genoemd hebben: OntmoetingsCentrum 't Venster.

In het nieuwe logo ziet u twee vakken (gemeenten) die door het kruis één worden.

Een indruk op video

Wat houdt het baptisme in? Hoe praktiseren wij dat? Voor de Nationale Synode 2016 zijn er in het voorjaar 2016 video-opnamen gemaakt in o.a. de Baptistengemeente Hengelo-Centrum. In minder dan 4 minuten is de kern van het baptisme verteld én krijg je een indruk van onze manier van gemeente-zijn. N.B. De video is opgenomen vòòr het samengaan van Centrum en ’t Venster.

Kijk voor actuele video-opnamen van onze diensten op: YouTube kanaal Baptistengemeente Hengelo

Meer weten over Baptisten?

Wilt u meer weten over baptisme in Nederland? Ga dan naar: baptisten.nl

Download hier de informatiefolder Onderwijs en Toerusting