IMG_20220414_195953

De nationale week van gebed

  • Jan 15, 2023 13:48
  • BGH

U wordt uitgenodigd om de komende week mee te doen met de nationale week van gebed. In de agenda kunt u lezen waarvoor er elke dag gebeden wordt. Van harte aanbevolen!

๐—ญ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐Ÿญ๐Ÿฑ ๐—ท๐—ฎ๐—ป๐˜‚๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ ๐˜๐—ผ๐˜ ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐Ÿฎ๐Ÿฎ ๐—ท๐—ฎ๐—ป๐˜‚๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐Ÿญ๐Ÿฒ.๐Ÿฌ๐Ÿฌ-๐Ÿญ๐Ÿต.๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฒ ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐——๐—ฒ ๐—ก๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฑ: "๐——๐—ผ๐—ฒ ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ. ๐——๐—ผ๐—ฒ ๐—ฅ๐—ฒ๐—ฐ๐—ต๐˜."

In de Week van Gebed zijn kerken opgeroepen om voor eenheid en tegen onrecht samen in gebed te gaan. In heel Nederland doen kerken mee.

Wij als Baptistengemeente Hengelo hebben een heel bijzonder en uniek aanbod om met ons samen in gebed te gaan ontwikkeld:

We hebben daarom de consistorie zodanig ingericht dat er een gebedsleeshoekje is, een ruimte voor gezamelijk gebed, een ontmoetingsplek, een stilte plek, er is kunst, je kunt je gebed creatief uiten en delen of een bol planten als symbool van hoop en geduld. En natuurlijk kun je een kaarsje branden.

De een bidt graag in stilte, de ander hardop, samen, alleen of op de fiets, er zijn zoveel manieren om in gebed te komen. Daarom bieden we de gehele gebedsweek mooie gebedsvormen aan om elkaar aan te moedigen goed te doen en recht te zoeken.

In de Bijbel ontdekken we dat we onze relatie met Christus niet kunnen loskoppelen van onze houding tegenover anderen als Gods mensen. In het bijzonder niet van mensen zonder aanzien en status (zie Matteรผs 25:40). Wiens stemmen worden niet gehoord in de maatschappij? Wie is niet vertegenwoordigd aan de beslisserstafel?

Onze toewijding aan elkaar vereist dat we ons bezighouden met Mishpat"", hebreeuws voor gerechtigheid. We komen op voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Structuren die onrechtvaardigheid in stand houden en creรซren ontmantelen we en we versterken die zich inzetten voor het bevorderen van een eerlijke, gelijkwaardige behandeling.

Jesaja vraagt ons om goed te doen. Recht te zoeken. Deze oproep om wezen te beschermen, onderdrukten te bevrijden, weduwen te beschermen, gerechtigheid te zoeken, geldt ook voor ons vandaag.

In gebeden en ontmoetingen in deze gebedsweek roepen we God aan om aanwezig te zijn in de strijd tegen onrecht. Ons te steunen om op te komen voor gerechtigheid.

Onze deuren zijn dagelijks geopend van 16.00-19.00 uur gedurende de hele gebedsweek.

Terug naar overzicht